منوی دسترسی
قلم زنی به عنوان هدیه تبلیغاتی زیبا

قلم زنی صنایع دستی مناسب هدیه تبلیغاتی

قلم زنی صنایع دستی مناسب هدیه تبلیغاتی

در این مقاله قصد معرفی یک دیگر از صنایع دستی ایرانی بنام قلم زنی داریم. این صنایع دستی زیبا و ارزشمند نیز به عنوان هدیه تبلیغاتی مناسب برای کسب و کار شما و معرفی فرهنگ ایرانی بسیار کارآمد می باشد.

قلم زنی هنر اصیل ایرانی به عنوان هدیه تبلیغاتی

در این مقاله مختصر توضیحی در مورد هنر قلم زنی می دهیم تا شما همراهان گرامی در انتخاب یک هدیه تبلیغاتی صنایع دستی مناسب و زیبا که معرف برند و کسب و کار شما و البته سبب ترویج فرهنگ و هنر ایرانی شود، شما را کمک کنیم.

همانطور که قبل تر هم در مورد آن صحبت کردیم انتخاب یک هدیه تبلیغاتی مناسب مهمترین و اساسی ترین بخش است. وقتی شما یک هدیه تبلیغاتی مناسب با ویژگی های درست و متناسب با برند خود انتخاب میکنید این امر سبب میشود که تبلیغات شما چندین برابر انتظارتان نتیجه بدهد. کاری یک هدیه تبلیغاتی مناسب و درست انتخاب شده برای کسب و کار شما میکند، هیچ تبلیغاتی تا این حد برای کار شما مفید و مثمر ثمر نخواهد بود.

قلم زنی چیست؟

قلم زنی در لغت به معنای تزئین و کندن نقوش بر روی اشیای فلزی می باشد . همان طور که گفتیم هنر قلم زنی از هنر های سنتی ایران محسوب می شود که عبارت است از ایجاد نقش بر روی اشیای فلزی. این اشیای فلزی عموما از جنس طلا، نقره، مس و برنج هستند که هنرمند، با ضربه چکش به انتهای قلم، نقش هایی را بر روی این اشیاء بوجود می آورد.

قلمزنی و هنرهای دیگر از این دست تنها فعالیت انسان مسلط و یا صنعتگر و ابزارساز در به کار بردن قلم و چکش بر روی قطعه یا ظرف فلزی نیست بلکه بر گرفته از شوق و دیگر وجوح تمایز انسانی در بکارگیری تعمق و تعمل وی می باشد. انسانی باهوش و زیرک که با جوهر ذکاوت دست به مکاشفه ای عمیق در طبیعت و مخلوقات می زند و به تکاپویی بر می خیزد که موجب بروز و تبلور حرکتی انفعالی خودآگاه به نام خلق اثر هنری که آمیخته ای از شعف ناخودآگاه فطری در بطن و ابزار و ادوات و مواد و مصالح در جهان مادی است می گردد.
هنر قلم زنی از جمله هنر هایی می باشد که در ایران قدمت سه هزار ساله دارد...

پیشینه قلم زنی به زمان سکاها یا سیت ها نسبت داده می شود که نژاد آریایی داشتند. از آثار مهم به دست آمده در هزاره اول، جام طلای حسنلو است که در ۱۳۳۶ کشف شد و دارای نقوش برجسته چون خدایان سوار بر گردونه یا ارابه است. همچنین، جام های طلای مارلیک از آثار قلم زنی این دوره می باشد. آثار قلم زنی اندکی از دوره مادها که در سده هفتم ق.م در شمال ایران روی کار آمدند، به یادگار مانده است. اشیای به دست آمده از آذربایجان حاکی از آن است که از نفوذ سکاها به تدریج کاسته شده و سبک مادها در این زمان جای آن را گرفته است.

پس از كشف فلزات دیگر و آلیاژی چون مفرغ، تحول و تنوع بسیاری در ساخت آثار فلزی پدید آمد. آثار مفرغی بدست آمده در لرستان مربوط به عصر مفرغ (سه هزار سال قبل از میلاد ) می باشد. با تشكیل حكومت هخامنشی هنر فلز كاری تحول یافته و جایگاه ویژه ای در صنعت این دوره پیدا كرد.

دوره هخامنشی اوج هنر فلزکاری در زمین های ریخته گری، چکش کاری، ترصیع و... است؛ چرا که آنها به تصویرگری حیوانات، سربازها واسطوره ها در قلم زنی عقیده داشتند. ولی به دلیل حمله اسکندر و آتش زدن تخت جمشید آثار بسیاری نابود شد و به دستور او گداخته و به سکه تبدیل شد. از جمله اشیاء شناخته شده در دوره هخامنشی، دو لوح سیمین به وزن ۴ کیلوگرم و زرّین به وزن ۵ کیلوگرم است که در موزه ملّی ایران نگهداری می شود. زمان ساسانیان در سال ۲۲۴ تا ۶۵۰ میلادی، به دلیل گسترش بازرگانی میان ایران، یونان و روم، هنرهای ایرانی از هنر یونانی و رومی تأثیر گرفت. ساخت اشیاء در این دوره، به سه طریق چکش کاری بر ورق سرد، ریختگی و ساخت ظروف آستردار از ورق، و تراش با چرخ انجام می شد. مرسوم ترین ظروف این دوره سینی بود. ساسانیان تصاویر شكار و مراسم پادشاهان مثل مراسم هدیه دادن را قلم می زدند.
هنر قلم زنی از جمله هنر هایی می باشد که در ایران قدمت سه هزار ساله دارد...

قلم زنی به عنوان هدیه تبلیغاتی

انواع سبک های قلم زنی

1. برجسته کاری:

این نوع قلم زنی در اصفهان به جنده کاری معروف است که ابتدا پشت کار را قیر کرده، سپس طرح را روی کار کاربن(Carbon) می کنیم و با استفاده از قلم نیم بر طرح را تثبیت می نماییم. پس از تثبیت طرح، قیر را از پشت کار خارج کرده و این بار سطح پردازش شده را قیر می کنیم و توسط قلم های جنده کاری که عبارتند از: قوشه، کف رو، کف تخت و غیره ظرف را برجسته می کنیم.

خطوط نیم بر شده در پشت کار راهنمای عمل قلم زنی می باشد. پس از اینکه عمل برجسته کاری صورت گرفت، مجدداً قیر را به سمت اولیه گردانده و در این مرحله روسازی و زمینه کردن کار انجام می پذیرد.

2. نیمه برجسته کاری:

در این قلم زنی به جای استفاده از قلم های برجسته کاری از قلم های معمولی استفاده می کنیم و به جای اینکه کار را از پشت برجسته کنیم، از طرف مقابل آنقدر زمینه را پائین می بریم که سطح پردازش شده نمایان شود.

3. ریزه قلم زنی:

در این روش، کار پس از قیر شدن طراحی شده و سپس نیم بر و رو سازی و زمینه می گردد که دارای برجستگی نمی باشد و بیشتر از طرح های گل و مرغ اسلیمی و ... استفاده می گردد.

4. حکاکی:

در این روش کار به جای استفاده از چند قلم تنها از یک قلم استفاده شده و این قلم، عمل قلم زنی را انجام می دهد. در واقع در این نوع قلم زنی توسط قلم تیزی گوشت فلز کنده می شود.

5. مشبک کاری:

در این روش به جای اینکه در ریزه قلم زنی زمینه بزنیم یا در برجسته کاری زمینه را بخوابانیم، زمینه را از سطح فلز جدا می کنیم. از این روش معمولاً در قدیم در ساخت و سازهای چراغ های فانوسی و محل هایی که قرار است از آنها آب عبور کند استفاده می شد.

حال با اطلاعاتی که در بالا دریافت نموده اید می توانید در مسیر انتخاب هدیه تبلیغاتی راحت تر پیش روید و درست ترین انتخاب را داشته باشید.

مانند هر صنایع دستی دیگری همچون مینا کاری و گلیم و ... که به معرفی آن پرداخته ایم. هنر قلم زنی نیز قابلیت شخصی سازی برای برند شما را دارد و شما میتوانید با مشورت با صنعت کار طرح برند یا نام کسب وکار شمارا بر روی کار حکاکی کند.اینگونه هدیه تبلیغاتی شما خاص برند شما و ارزشمند تر میشود.

نظرات

Captcha